Top

Dives

Dives agencija - blog

POZNAVANJE STRANOG JEZIKA JE NEOPHODNO ZA RAZVOJ VAŠE KARIJERE

Korištenje stranih jezika na turbulentnom i sve konkurentnijem tržištu rada je izrazito važno. Strani jezici su jedna od standardnih rubrika u Vašem životopisu i vrlo često jedan od elemenata koji se traži u većini oglasa za posao.

U većini slučajeva, Vaša sposobnost aktivnog razumijevanja više stranih jezika može biti presudna u situaciji kada poslodavac odlučuje između Vas i ostalih kandidata na razgovoru za posao, posebice kada su u pitanju poslovi u turizmu. Ne samo da Vas znanje stranog jezika odvaja od mase nego i povećava mogućnosti za zaposlenja koje Vam se nude. Živimo u društvu u kojem su poslodavci sve više internacionalno usmjereni i koji trebaju suradnike s kojima mogu direktno komunicirati.
Danas je više nego ikad potvrđeno da vrijedimo koliko jezika znamo pogotovo u očima budućeg poslodavca koji će na osnovu toga između ostalog mjeriti naše kompetencije za konkretno radno mjesto.  Pri tome nije dovoljno da samo potvrdno odgovorite na upit o poznavanju stranog jezika, jer se neistine o Vašim kompetencijama vrlo brzo pokažu tijekom prvih dana na radnom mjestu.
Za učenje novog stranog jezika nikad niste prestari. Morate računati s tim da vam za ovladavanje jezikom treba nekoliko godina, stoga je bolje početi ranije nego čekati. Kod izbora koji jezik učiti uzmite u obzir različite faktore, poput branše u kojoj želite raditi, radnog mjesta ako već radite, potražnji za jezikom ali i dostupnosti tečajeva i vašoj sklonosti nekom jeziku.
Bitno je da shvatite da jezik ni u jednoj opciji ne možete naučiti preko noći, ili u jednom mjesecu. Učenju jezika je potrebno vrijeme.

U Europi se primjenjuje jedinstvena kvalifikacija nivoa znanja jezika utemeljena na Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike:
A1 – pripremni korisnik – početni
A2 – temeljni korisnik – osnovno služenje jezikom
B1 – razvojni korisnik – samostalno služenje jezikom
B2 – samostalni korisnik – samostalno služenje jezikom
C1 – napredni korisnik  – kompetentno služenje jezikom
C2 – vrsni korisnik – kompetentno služenje jezikom

DIVES AGENCIJA j.d.o.o. sa sjedištem u Rijeci, Osječka 39, efikasna i profesionalna agencija je koja nudi najtraženije usluge iz područja ljudskih resursa, usluge ustupanja radnika i posredovanje pri zapošljavanju.Tvrtka, kao poslodavac, ustupa svog radnika (agencijskog radnika) klijentu odnosno korisniku pri čemu s radnikom potpisuje Ugovor o radu, a s korisnikom Sporazum o ustupanju radnika.

Objavi komentar

You don't have permission to register