Top

Dives

POTEZI ZBOG KOJIH POSLODAVCI DOBIVAJU NEGATIVNU SLIKU O VAMA

Kada se prijavljujete za posao obično znate koje su stvari koje bi mogle odbiti poslodavce, pa ih onda niti ne činite. Ipak, postoje neke stvari koje možda radite, a niste ni svjesni da odbijaju poslodavce.

 

Prvo pitate za novac

Naravno, plaća je izrazito bitna. Ako za radno mjesto nije ponuđena adekvatna plaća,  možda nećete biti u mogućnosti niti primiti ponudu. Ipak, sve dok vam ne ponude posao nemojte pričati o novcu. Time ćete samo odbiti poslodavca, jer će misliti da vam je stalo samo do financija, a ne do obavljanja kvalitetnog posla.

Neprofesionalnost na društvenim medijima

Društveni mediji su vrlo lak način da poslodavci saznaju mnogo o vama, htjeli vi to ili ne. Iz vaših statusa, mišljenja, prigovaranja na sve i svašta poslodavci mogu mnogo saznati o vama. Suzdržite se od izbacivanja frustracija na društvenim mrežama, jer će poslodavci o vama steći krivi i loš dojam. Neprimjerene fotografije različitih sadržaja nije potrebno ni spominjati.

Klišeizirani odgovori na pitanja

Pitanje o vašim manama nikad nije jednostavno odgovoriti, a većina kandidata zna reći da su perfekcionisti, kako bi zadržali dobru sliku. To nikako nije dobro, jer poslodavci žele znati o vašim pravim manama i slabostima. Iako pitanja poslodavaca često na razgovorima jesu ustaljena, treba pokušati na njih odgovoriti iskreno i originalno.

Uvijek imate na sve odgovor

Nije ništa loše odgovoriti na neka od pitanja s ‘ne znam’. U očima poslodavaca, ako nikada ne možete reći da nešto ne znate, na poslu ćete pokušavati sakriti sve što ne znate pretvarajući se da je suprotno. Poslodavci žele znati je li vam potrebna pomoć u nekim područjima te hoće biti sigurni da ćete je i tražiti ako bude trebalo.

Niste informirani

Nemojte ni slučajno na razgovor za posao doći nepripremljeni u smislu informacija o tvrtki u koju pokušavate upasti.     Ako ni sami ne znate čime se tvrtka bavi i koje poslove biste Vi trebali obavljati, poslodavac će dobiti dojam da niste osoba koja je dorasla tom radnom mjestu. Saznajte sve što se saznati može o kompaniji za koju želite raditi. Nikada ne biste poslodavca trebali pitati nešto što ste sami mogli saznati na internetu.

 

DIVES AGENCIJA j.d.o.o. sa sjedištem u Rijeci, Osječka 39, efikasna i profesionalna agencija je koja nudi najtraženije usluge iz područja ljudskih resursa, usluge ustupanja radnika i posredovanje pri zapošljavanju.Tvrtka, kao poslodavac, ustupa svog radnika (agencijskog radnika) klijentu odnosno korisniku pri čemu s radnikom potpisuje Ugovor o radu, a s korisnikom Sporazum o ustupanju radnika.

Objavi komentar

You don't have permission to register