Top

Dives

KAKO DO KVALITETNE RADNE SNAGE?

Kada je riječ o poslu najjčešća misao je da nema dovoljno otvorenih radnih mjesta. No, situacije je jednako složena kada se pitaju poslodavci o njihovim iskustvima pronalazaka kvalitetnih radnika. Usprkos stotinama tisuća nezaposlenih, ponekad  se čini da dobre djelatnike možete doslovno nabrojati na prstima jedne ruke. Upravo zato donosimo nekoliko savjeta koji mogu pomoći u potrazi za zaposlenicima.

Prvo, možete napisati oglas i objaviti ga na odgovarajućim portalima ili na HZZ-u. Neke opcije oglašavanja se plaćaju, pa valja istražiti najbolje mogućnosti.  Dobro je to što ćete se obratiti širokoj publici i time su šanse teoretski veće da ćete naći dobrog djelatnika. Loše je to što ovisite u velikom dijelu o sreći i trenutnom stanju na tržištu rada. Uz to dolazi ogroman posao papirologije, čitanja životopisa, razgovora itd.

Drugo, možete zaposliti putem preporuke. Pustite glas među vaše kontakte kako zapošljavate i recite kakvu osobu točno tražite. Ovaj način je malo pouzdaniji jer imate malo više kontrole, a kandidati bi trebali biti „provjereni“.

Treće, možete se obratiti agenciji za zapošljavanje. Agencija za zapošljavanje je uvijek dobra opcija jer ima veliku bazu podataka i u vrlo kratkom roku nudi odgovarajućeg kandidata. Osim toga oglašavaju se na svim mogućim platformama i lakše dolaze do radne snage. Ako se još uzme u obzir da se s agencijama može dogovoriti način poslovanja u kojem agencija vodi brigu o isplati plaća, doprinosima i drugim davanjima kao i svim drugim administrativnim poslovima, a poslodavac samo plati fakturu na mjesečnoj bazi, ova opcija zvuči vrlo primamljivo.

I na kraju jedan  odličan savjet… Nemojte čekati na situaciju u kojoj vam gori pod nogama i stoga hitno morate naći djelatnika. Tada je već kasno i onda morate obično birati najbolje od najgoreg. Uvijek tražite dobre djelatnike i imajte oči i uši otvorene.

 

DIVES AGENCIJA j.d.o.o. sa sjedištem u Rijeci, Osječka 39, efikasna i profesionalna agencija je koja nudi najtraženije usluge iz područja ljudskih resursa, usluge ustupanja radnika i posredovanje pri zapošljavanju.Tvrtka, kao poslodavac, ustupa svog radnika (agencijskog radnika) klijentu odnosno korisniku pri čemu s radnikom potpisuje Ugovor o radu, a s korisnikom Sporazum o ustupanju radnika.

Objavi komentar

You don't have permission to register