Top

Dives

KAKO DO IDEALNOG POSLA?

Prvi dan na novom poslu je uvijek težak, ali još teži je proces pronalaska novog posla.   S tom izjavom mogu se složiti svi koji su bar jednom stupili u poslovni svijet.

 

Napišite motivacijsko pismo i prijavite se za posao

Iako se u  većini oglasa ne traži motivacijsko pismo kao uvjet za prijavu, slanje motivacijskog pisma/molbe može vam biti samo dodatni plus.  Svakako prilikom pisanja i slanja uzmite u obzir pravila pisanja i prihvatljive oblike motivacijskih pisama. Originalno motivacijsko pismo u  kojem navodite svoje prednosti i znanja privlači pozornost svakog poslodavca.  Zanimljivo i kreativno napisano pismo u kojem ste naglasili sve vaše prednosti koje bi mogle koristiti vašem budućem šefu, vodi vas korak bliže idealnom poslu.

 

Prilagodite životopis

Nakon što ga jednom napišu, mnogi među nama kao da ‘zaborave’ na svoj životopis. Ne ažuriraju ga novim sadržajima i iskustvima, iako ona postoje. Također, velika je pogreška ne prilagoditi životopis natječaju na koji se prijavljujemo, jer nisu sva naša znanja, vještine i iskustva podjednako važna za svako radno mjesto.

 

Naoružajte se strpljenjem

Kada se prijavite na novo radno mjesto, sasvim je prirodno da želite početi raditi u što kraćem vremenskom roku.  Poslodavci se po tom pitanju u potpunosti slažu, ali ono što ih ograničava jer zamorna administracija i papirologija. Ponekad postoje interni postupci koji usporavaju proces. Strpljenje je ključno.

 

I na kraju…

Potraga za novim poslom je izrazito zahtjevna i stresna situacija bez obzira jeste li u potrazi za svojim prvim zaposlenjem ili već posjedujete poslovno iskustvo.  Potrebno je mnogo strpljenja, ali i samopouzdanja koje će Vas dovesti do željenog radnog mjesta.

 

DIVES AGENCIJA j.d.o.o. sa sjedištem u Rijeci, Osječka 39, efikasna i profesionalna agencija je koja nudi najtraženije usluge iz područja ljudskih resursa, usluge ustupanja radnika i posredovanje pri zapošljavanju.Tvrtka, kao poslodavac, ustupa svog radnika (agencijskog radnika) klijentu odnosno korisniku pri čemu s radnikom potpisuje Ugovor o radu, a s korisnikom Sporazum o ustupanju radnika.

Objavi komentar

You don't have permission to register