Top

Dives

SEZONSKI POSLOVI U TURIZMU

Sezonski radnici  u turizmu su već godinama izuzetno traženi na tržištu rada.  U Hrvatskoj trenutno cvjeta turizam, a to podrazumijeva veliku potrebu za radnicima koji će raditi u tom sektoru. I ove godine, kao i unazad nekoliko godina su s dolaskom proljeća i toplijih dana portali i oglasnici prepuni otvorenih natječaja za različita radna mjesta u turizmu. Upravo iz tog razloga donosimo nekoliko savjeta i prednosti  prijave za sezonski posao.

  1. KADA SE I KAKO PRIJAVITI

Pravo vrijeme za prijavu za sezonski posao je rano proljeće, odnosno kraj zimskog perioda. Sezonski radnici počinju uglavnom s radom u travnju ili svibnju, a do tada sve administracije vezane uz proces zapošljavanja moraju biti riješene.  Dives agencija d.o.o. je upravo u procesu zapošljavanja sezonskih radnika. Svi koji su zainteresirani za posao mogu se što prije prijaviti na web stranici.

  1. NAJTRAŽENIJI SEZONSKI POSLOVI

Konobar/barmen, kuhar, pomoćni radnik u kuhinji, sobarica/spremačica, pomoćni kuhar i recepcionar su najtraženija zanimanja  zadnjih nekoliko godina pa se tako očekuje da će biti i ove predstojeće sezone. Uz specifična znanja i vještine koja su vezana uz pojedino zanimanje veliku prednost donosi i znanje stranog jezika pri prijavi za sezonski posao.

  1. POSAO U TOP-DESTINACIJAMA

Dives agencija surađuje s najvećim i najpoznatijim hotelskim kućama kao i s manjim provjerenim privatnim iznajmljivačima. Svi hoteli, apartmani i ugostiteljski objekti se nalaze u top destinacijama na Kvarneru i Istri. Posao u top-destinacijama jedan je od najvažnijih kriterija mlađih sezonaca, koji osim posla traže i zabavu te dodatne sadržaje u destinacijama u kojima rade.

 

  1. SEZONAC – PRVI KORAK U OSTVARIVANJU KARIJERE U TURIZMU

Turizam je djelatnost koja pruža iznimne mogućnosti napredovanja karijere.  U turizmu prednost imaju oni koji su prošli sve stepenice posla, pa imaju vrijedno iskustvo u komunikaciji s gostima te razumiju sve razine posla u jednom hotelu ili kampu. To svakako ne znači da posao mogu dobiti samo osobe koje imaju iskustva. Naprotiv, priliku mogu dobiti svi koji žele raditi  i koji svoje radne obveze shvaćaju ozbiljno. Upravo prvo sezonsko zaposlenje daje izrazito dobre mogućnosti za napredovanje i daljnje poslovanje.   

  1. KORAK DO STALNOG ZAPOSLENJA

Iako prijava za sezonski posao uglavnom podrazumijeva posao koji se obavlja tijekom par ljetnih mjeseci, mogućnosti su mnogobrojne. Kako turizam u Hrvatskoj postaje sve bitnija strateška grana, tako se i trajanje sezone sve više produžuje i zauzima veći dio godine, pružajući zaposlenicima veću poslovnu i financijsku sigurnost. Osim toga, mnogi sezonski zaposlenici postanu stalni zaposlenici nakon što poslodavcima pokažu svoja znanja, vještine i odnos prema radnim obvezama. Ta mogućnost je posebno izražena u radu u agenciji za zapošljavanje koja i nakon završene sezone nudi mnoga druga otvorena radna mjesta.

DIVES AGENCIJA j.d.o.o. sa sjedištem u Rijeci, Osječka 39, efikasna i profesionalna agencija je koja nudi najtraženije usluge iz područja ljudskih resursa, usluge ustupanja radnika i posredovanje pri zapošljavanju.Tvrtka, kao poslodavac, ustupa svog radnika (agencijskog radnika) klijentu odnosno korisniku pri čemu s radnikom potpisuje Ugovor o radu, a s korisnikom Sporazum o ustupanju radnika.

You don't have permission to register